Мая Манолова: Връщаме се на площадите, ако бъде подменена волята на гражданите

NetNews

Нищо няма да ни спре да се върнем обратно на площадите, откъдето идваме, при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на протестите и на гражданите, подчерта Мая Манолова от парламентарната група на „Изправи се БГ, ние идваме“ (ИБНИ) при откриването на сесията на новото 46-о Народно събрание.

Тя изрази готовност за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, което „да е посветено на дневния ред на българските граждани“.

Още днес ще бъде внесен проект за решение да продължи работата на комисията по ревизия от 45-ото НС и в настоящия парламент, съобщи Манолова.

„Готови сме да участваме в провеждането на истинска съдебна реформа и на модернизация на страната“, декларира тя пред парламента.

Ще бъде внесено искане за изслушване на министрите Янаки Стоилов и Бойко Рашков по повод поисканото отстраняване на главния прокурор. Ще бъде предложена още анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите и за подслушването на опозиционни лидери, стана ясно от думите на Манолова.

„Днес внасяме и законопроект за преизчисляване на пенсиите“, уточни Мая Манолова и припомни за консенсуса по тази тема от 45-ото Народно събрание.

„Призивът „Мутри, вън!“ вече не е достатъчен, за да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани“, заяви в изказването си Мая Манолова. Според нея след десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани по всички етажи и във всички власти и тепърва сблъсъкът с тях ще предизвиква турбуленции в публичния живот.

„Имаме решимостта да осветим този процес. Ние идваме, за да изгоним мутрите.“

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова вълна български и чуждестранни артисти идват за SUNLAND/EXIT

След година прекъсване, EXIT се завърна в Сърбия с 20 сцени и 200 000 посетители за 4 дни, а сега култовият фестивал пристига и у нас за първи път. Сръбският екип е вече на плаж Перла, където между 29 и 31 юли ще се състои тридневното фестивално преживяване SUNLAND с […]