Медведев: САЩ си поставят за задача да унищожат Русия, после и Китай

NetNews

САЩ си поставят за задача да унищожат Русия, а след това и Китай, като това би довело до световна криза и колапс, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде ТАСС. Москва обаче никога няма да допусне такова развитие на събитията, изтъкна той в профила си в Телеграм.

Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви още, че през последните 30 години „бездарната и примитивна игра на САЩ е била насочена срещу Русия“. Той допълни, че това се обяснява все по един  и същи начин от САЩ, а именно, че Русия е враг.

Според високопоставения руски представител след разрушаването на Русия в списъка с цели на САЩ се нарежда тоталното отслабване на Китай.

„И тогава ще останат само няколко стъпки до най-тежката световна криза, до енергиен и продоволствен колапс, до отказ от всички системи на колективна сигурност“, предупреждава Медведев.

САЩ са водили безсмислени войни далеч от своята територия и не ги интересува какво ще се случи с другите страни след това, написа още бившият руски президент.

Американците не ги интересува бъдещето, когато не става дума за собствените им доходи, дом и планове, подчертава Медведев. „Навремето бях поразен, когато един от президентите на САЩ, в отговор на мой въпрос какво ще се случи с близкоизточния регион три месеца след американската „помощ“, безгрижно каза: „Ние не мислим толкова напред във времето. Това е много дълъг срок“, споделя Медведев.

„После стана ясно, че точно това в това се крие същината на начина, по който САЩ гледат на проблемите на другите. Тях просто не ги интересува с кого какво ще стане. Те и не крият това“, казва бившият руски лидер.

Русия би искала да види САЩ силна и умна страна, а не последен пристан на хора, които постепенно изпадат в старческа немощ, заяви Медведев.
/БТА/

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шолц: Санкциите се отразяват на гражданите в Европа

Снимка: БГНЕС/EPA Признавам, че санкциите срещу Русия имат сериозно отражение върху гражданите на ЕС. Това обяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ди Велт.  Той обаче допълни, че въпреки това те ще продължат да се затягат. Предстои да се проведе обсъждане на европейско ниво. Още по темата 7 мар 2022 […]