Медведев се възмути от думите на Шолц, че Русия не е надежден доставчик на газ

NetNews

Германия се чуди защо има проблеми с газовите доставки от Русия, при все че самият Берлин е обявил на Москва хибридна война и действа като неин враг. Това заяви днес в „Телеграм“ Дмитрий Медведев, експрезидент на федерацията и зам.-шеф на руския Съвет за сигурност, предаде ТАСС. Той припомни думите на канцлера Олаф Шолц, според когото Русия „вече не е надежден доставчик на енергоносители“.

„Я гледай ти! Пак ли се е засегнал? Германия: а) е неприятелска страна; б) въвела е санкции срещу цялата икономика на Русия и нейните граждани; ( в) доставя на Украйна смъртоносни оръжия, насочени срещу нашите въоръжени сили. С други думи, обявила е на Русия хибридна война. Следователно Германия действа като враг на Русия“, изтъква Медведев. При все това, продължава той, Шолц „се чуди, че германците имат някакви дребни проблеми с газа“.

„Също като в детския виц: „И тия хора ми се карат, че си бъркам в носа?“, коментира Медведев.

Според Шолц Русия не може да се смята за сигурен доставчик на горива, тъй като отдавна нарушава договорните си ангажименти. Русия неведнъж е отхвърляла обвиненията и е заявявала, че настоящата ситуация е породена най-вече от енергийната политика на самия ЕС и неговите санкции, напомня ТАСС.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Възстановиха мост между Богдан и Московец и един в Каравелово

Възстановен е мостът между селата Богдан и Московец, възстановен е и малкият мост на Каравелово, по който вече могат да минават пешеходци и коли. Това съобщи областният управител на Пловдив Ангел Стоев на брифинг в Каравелово, цитиран от БНТ. На място са и земеделският министър Явор Гечев и кметът на […]