Международният интерес към „Спутник V“ е огромен

NetNews

Русия няма капацитета да задоволи глобалното търсене на ваксината си "Спутник V" срещу COVID-19. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Новини.бг.

"Търсенето на руската ваксина в чужбина е наистина огромно. Всъщност то е толкова огромно, че просто нямаме капацитета да удовлетворим всички страни'', сподели Песков по време на пресконференция. По думите му националната кампания по ваксинация е абсолютен приоритет на държавата, поради което всички производствени мощности са мобилизирани до краен предел, за да задоволят на първо място руското население.

По-рано днес кметът на Москва Сергей Собянин информира, че в столицата са ваксинирани близо 600 хил. души от началото на кампанията и че препаратът "вече е доказал своята ефикасност и сигурност". Собянин допълни още, че интересът към "Спутник V" нараства с всеки изминал ден и вече близо 30 страни от Европа, Латинска Америка, Африка, Азия и Близкия изток официално са дали разрешение за прилагането на руската ваксина на тяхна територия. Руската федерация е на пето място в света по брой заразени с новия коронавирус, като пред нея са САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Сливенско отнеха 5 книжки на шофьори, които не могат да четат

Полицията в Сливен е отнела 5 гръцки и кипърски шофьорски книжки през 2020 година, за чиито притежатели, български граждани, е установено при рутинни проверки, че не могат да четат и не познават основни правила за движение. „Свидетелствата не са фалшиви“ заяви пред БНР началникът на Районно управление – Сливен главен […]