Метеорологичните условия могат да спрат войната в Украйна за известно време

NetNews

Спирането на военните действия в Украйна поради зимата може да продължи до шест месеца, според New York Times. Както беше отбелязано, „дъждът и меката почва в края на ноември“ ще забавят движението на войските от двете страни. Освен това вестникът подчертава, че възможността за обилни снеговалежи и още по-студено време също ще забави хода на спецоперацията в Украйна.

„Вече можете да видите, че кишавото време в Украйна малко забавя нещата… Става много кално, което затруднява провеждането на широкомащабни настъпателни операции“, цитира публикацията заместник-министърът на отбраната на САЩ Колин Кал.

В същото време, поради принудителната пауза в движението на войските конфликтът ще навлезе в нова фаза. Руските войски ще се съсредоточат върху ударите срещу украинската инфраструктура. На свой ред украинските войски, както отбеляза Сет Джоунс, вицепрезидент на Центъра за стратегически и международни изследвания, „ще продължат саботажните и подривни атаки по руските граници“.

Вестникът цитира и мнението на служители от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, които смятат за важно да се възползват от зимната ваканция, за да увеличат доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Киев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мултимилиардер от Индия пожела Ливърпул

Индийският мултимилиардер Мукеш Амбани проявява сериозен интерес към английския гранд Ливърпул, твърди The Mirror. Според изданието, Амбани, чието състояние се оценява на близо 90 млрд. паунда и според „Форбс” е осмият най-богат човек в света, вече е отправил запитване към настоящите собственици на клуба от „Фенуей Спортс Груп”. Твърди се, […]