Мимики ще контролират различни функции в новия Android

NetNews

Преди години, когато телефоните с тъч-скрийн станаха по-популярни и достъпни, всеки искаше да се сдобие с такъв телефон и „да натиска по дисплея“, за да отвори камерата, да пусне песен или просто да набере някой.

Изглежда, че сега докосването на дисплея може да остане на заден план или поне що се отнася до някои функции. Разработчици са открили нов вид жестове, които да контролират устройствата с операционна система Android, съобщават от XDA-Developers.

Благодарение на приложението Android Accessibility Suite App, устройствата с тази операционна система ще могат да разчитат мимики като усмивка, повдигане на вежди, поглед на различни страни и отваряне на уста. По този начин могат да бъдат контролирани различни функции като скролване, смяна на песни, връщане на начален екран и други подобни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

27-годишен с коронавирус е починал в Пловдив

229 случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдив и областта за периода от 13 до 15 август. На домашно лечение са поставени 188 души, в болница се лекуват 41. Четиринадесетдневната заболеваемост е 127,6 на 100 000. Към момента хоспитализираните случаи в Пловдивска област са 143. От тях 124 са на […]