Минус 840 руснаци за ден

NetNews

През последното денонощие 840 руски окупатори са били демилитаризирани на украинска земя, с което общият брой на убитите руснаци от началото на пълномащабната война става 74 840.

Това съобщиха от Въоръжените сили на Украйна. През последните 24 часа са били унищожени още 16 танка на врага, с което общият брой става 2750. Украйна продължава да защитава успешно територията си, нанасяйки тежки загуби в човешка сила и военна техника на руските войници.

Междувременно руският президент Владимир Путин разпореди отпускането на еднократна помощ в размер на 195 000 рубли (3200 долара) за всеки професионален военнослужещ, както и за всеки резервист, който е бил мобилизиран, за да воюва в Украйна, съобщи пресцентърът на Кремъл.

Миналата седмица Москва каза, че „частичната мобилизация“ на 300 000 резервисти е приключила, но призна, че е имало проблеми. Над 2000 души са били арестувани по време на протести, породени от общественото недоволство заради призовки, връчвани на лица със здравословни проблеми, както и на мъже, които нямат никаква военна подготовка.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Георги Градев: Контактът между Левски и Бербатов е нулев!

Левски официално сне доверието си от Борислав Михайлов, но това не означава автоматично, че застава зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Спортният адвокат Георги Градев, който е основна фигура в екипа на бившия нападател на Манчестър Юнайтед, дори заяви, че не е имало контакт между Бербатов и […]