Митов: Проблемът на МС е, че си вярва на пропагандата

NetNews

Според Даниел Митов от ГЕРБ големият проблем на  правителството е, че си вярва в пропагандата.

„Дойдоха с революционен патос, бяха се надушили с тези, които ги вкараха в някакво опиянено състояние да повтарят едни и същи глупости“, коментира той пред bTV.

“Покрай БНБ те блокираха работата на парламента, комисии не се събират, блокират си кворума. Стига се до парадоксът министър да протестира срещу собственото си управление, защото няма какво друго да направи, защото не се ремонтират пътища, а същия момент му се отпускат пари, за да ги ремонтира”, добави той.
Митов заяви, че няма как да знае кой е изпратил заплахите към Любомир Каримански от „Има такъв народ“, защото това е работа на службите.

„Самият факт, че кандидат за гуверньор на БНБ получава заплашителни SMS-и да се откаже от номинацията си означава, че няма авторитет в държавата. Че няма държава, която да респектира подобен тип поведение и да не го прави възможно“, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него казусът с БНБ беше до такава степен политизиран, че вече предизвиква отзвук в европейските институции.

„Има профил, който е задължителен за гуверньора на БНБ – това трябва да е човек, който има авторитет, който свети
със собствена светлина и не е политически обвързан“, заяви Митов.

Той добави, че все още ГЕРБ не е взела решение коя кандидатура да подкрепи (б.р. на Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ или на Любомир Каримански от „Има такъв народ“).

„Понеже премиерът Кирил Петков е българин отскоро не разбира казусът със Северна Македония, няма усещането за историята на собствения си народ. Няма представа доколко този казус е дълбоко впит в познанията на всеки българин и доколко съществува силно национално съгласие относно това какво трябва да ни настроението в случая“, заяви Митов.

Според него Петков е трябвало още при първите прояви на неуважения от страна на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова към българския народ да я извика и да ѝ постави ултиматум, че при следваща подобна поява тя ще си тръгне. По думите на Митов премиерът е закъснял.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Войната в Украйна: Русия сменя военното командване в Украйна, възможни са удари в Одеса

11:35 ЕС одобри въглищното ембарго и още санкции срещу Русия Страните от ЕС са одобрили в четвъртък вечерта петия голям пакет от санкции срещу Русия. Постоянните представители на държавите членки одобриха предложенията на Европейската комисия (ЕК), които включват забрана за внос на въглища, дървесина и водка, както и множество други […]