Млад норвежец спечели турнира, на който Гришо се изложи

NetNews

Каспер Рууд спечели турнира по тенис на червени кортове в швейцарския град Женева от сериите АТP 250. Норвежецът победи на финала Денис Шаповалов със 7:6 (6), 6:4 за 103 минути игра.

Така 22-годишният норвежец триумфира в първия си финал за сезона и заслужи втора титла в кариерата си след Буенос Айрес през февруари миналата година.

Рууд не даде нито една възможност за пробив на канадския си опонент. Поставеният под номер 3 в схемата спечели първия сет след драматичен тайбрек. Той поведе с 6:2, изпусна четири сетбола, но в крайна сметка успя да поведе с 1:0.

Във втората част Рууд реализира брейк за 3:2 гейма и запази преднината си до самия край. С титлата Рууд ще се изкачи на рекордното в кариерата си 16-то място в световната ранглиста, с една позиция пред най-добрия българския тенисист Григор Димитров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дани Митов крие като смокинов лист греховете на ГЕРБ

Коментар от Фейсбук на Илиян Василев: Няма смисъл да коментираме прокуратурата, която ще покрие скандала с подслушванията. Нито поредния брифинг на някаква партия, па макар и ГЕРБ. В екрана виждате поредния наемник на съвест Митов, който бе доскоро никакъв и в ГЕРБ и в правителството им. Излиза на преден план […]