Модерните напитки тази зима

NetNews

През зимата най-често посягаме към чая, горещия шоколад или греяното вино, но има и други прекрасни напитки, които са чудесни за този мразовит сезон.

Вижте някои рецепти за най-популярните зимни и празнични коктейли. С тях може да очаровате гостите си или просто да си ги забъркате за собствено удоволствие и настроение. Тези коктейли са идеални за дългите мразовити петъчни вечери, за моментите с приятели, за вечер с любимия. Те сгряват тялото и стоплят сърцето, пише сайтът Actualno.com.

Коктейл в чаша за мартини

Нека го наречем така, а вие да изберете неговото малко по-кратко име. Може просто да го наречете на себе си или любимия. Той е чисто удоволствие. За приготвянето му са ви нужни джин, лайм, кафява захар и нар. В какви количества оставяме на вас да изберете. Ако търсите повече сладост, сложете повече захар. Ако горчивият вкус на лайма е любимият ви, бъдете щедри с него.

Как да приготвите? Замразете чаши за мартини. Докато те замръзват, пригответе сироп от захар и вода и го оставете да изстине. Добавете към него джин, сок от лайм и разбъркайте енергично, най-добре с шейкър. Извадете замръзналите чаши и поставете на дъното на всяка една нар. Изсипете коктейла и украсете с резени лайм.

Пепеляшка

Коктейлът носи името на приказката, тъй като основната му съставка е… печена тиква. Необходими са ви ликьор, печена тиква и кафява захар. Изпечете тиква, поръсена с кафява захар, част от нея пасирайте и смесете с ликьор до получаване на еднородна смес. Изсипете в подходящи чаши и украсете с резени тиква и сладка сметана. По-вкусен коктейл навярно не сте опитвали скоро. Внимавайте да не се увлечете, макар вкусен и сладък, това не е десерт, а алкохолна напитка.

Royal Pimm’s Cup

Това е коктейл-звезда, чиято рецепта дава Дарлингтън – експерт по вино и спиртни напитки, журналист и автор на книги по темата. Съставките са само Pimm’s #11 и сухо вино, които се разбъркват и гарнират с по резен краставица и портокал, както и със стръкче мента.

Зимна магия

Този коктейл е топъл, ароматен, изпълнен с подправки и неподражаем вкус и съчетава розе с бърбън – равни части, гарнирани с чаша портокалов сок, захар, червени боровинки и стоплящи подправки – щипка канела и ванилия. Приготвя се като греяна ракия. Всичко се смесва без боровинките и се вари на слаб огън. Когато коктейлът е готов, се поднася в чаши, в които на дъното сте поставили червени боровинки и пръчка канела за разкош. Стоплете се с тази зимна магия.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 1 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Възраждане" зове да се затворят границите за страни с висока ваксинация

„Възраждане“ призовава правителството да затвори границите на страната ни за пристигащи от  страни, които са с повишена заболеваемост от коронавирус и реално се превръщат в COVID гета. Позицията на партията е публикувана на сайта й. „Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-вече тези, които са постигнали […]