Мосад и Катар проведоха среща за съдбата на заложницте в Газа

NetNews

Провела се е среща между Дейвид Барнеа, директор на израелската разузнавателна агенция Мосад, и министър-председателя на Катар Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал-Тани, заяви осведомен източник на CNN днес.

Очакваше се Барнеа да се срещне в края на седмицата с премиера на Катар в Европа, за да продължат дискусиите относно освобождаването на заложници от Хамас.

Срещата идва, след като пътуването, което Барнеа трябваше да направи до Доха, беше отменено по-рано през седмицата от израелското правителство.

Тази последна среща беше планирана преди израелските отбранителни сили да убият по погрешка трима израелски заложници в Газа в петък, но инцидентът направи още по-наложителни разговорите, каза източникът, пожелал анонимност.

В четвъртък израелски служител каза пред CNN, че военният кабинет смята, че „условията не са подходящи“, за да се опита да поднови преговорите.

Катар и САЩ работят, за да се опитат да възродят преговорите, с нови предложения за освобождаване на повече 100-те заложници в Газа.

Примирието миналия месец донесе първата пауза в боевете след седмици на конфликт и израелски заложници – предимно жени и деца – бяха разменени за палестински затворници.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Научни откритие как да не ни побелява косата

Необходимостта от боядисване на посивелите коси скоро може да остане в историята. Учени от Нюйоркския университет разкриха мистерията за побеляването на човешката коса, разказва rfa, част от Voice of America (VOA), цитиран от dariknews.bg. Изследователите казват, че пигментацията на косата е активен процес, включващ стволови клетки, които „пътуват“ нагоре и […]