Москва към Хелзинки: Това предизвиква у нас само дълбоко съжаление

NetNews

Кремъл зави, че дълбоко съжалява заради решението на Финландия да затвори контролно-пропускателни пунктове по границата си с Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Финландия, която е членка на ЕС, а от тази година и на НАТО, предприе тази мярка в опит да спре потока от търсещи убежище, който по думите на Хелзинки е предизвикан от Москва. Досега бяха затворени най-натоварените гранични пунктове.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново отхвърли обвиненията на Финландия, че Русия преднамерено насочва нелегални мигранти и заяви, че руските гранични служители изпълняват задълженията си съгласно съществуващите правила.

„Това не предизвиква у нас нищо друго, освен дълбоко съжаление, понеже с Финландия отдавна имахме много добри отношения – прагматични и основани на взаимно уважение“, каза говорителят на Кремъл. „Ние разбира се съжаляваме, че тези отношения бяха сменени от… крайно русофобска позиция, към която се придържат лидерите на тази съседна страна“, допълни Песков.

Дължината на руско-финландската граница е 1340 километра.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Залогът скочи: Премиерът ще подаде оставка, ако вътрешният министър не осъди полицейското насилие

Премиерът Николай Денков се закани да подаде оставката, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС) миналата седмица. „Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване […]