Москва съобщи, че Германия масово гони руски дипломати

NetNews

Министерството на външните работи на Русия съобщи, че германските власти са решили масово да експулсират руски дипломати от страната. Изявлението е публикувано на сайта на ведомството в събота.

В отговор Москва обяви „огледално“ експулсиране на германски дипломати от Русия, както и значително ограничаване на максималния брой служители на германските дипломатически мисии в Русия.

Според изявлението германският посланик в Москва е бил официално информиран за решението на ведомството на 5 април.

През март изданието Фокус написа, че Германия обмисля възможността да експулсира повече от 30 руски дипломати от страната. Според съобщения в медиите германските органи за сигурност са стигнали до заключението, че представители на Русия могат да използват дипломатическия си имунитет, за да вербуват информатори с цел саботаж или дезинформация.

През април 2022 г. Германия обяви 40 руски дипломати за персона нон грата, в отговор Русия изгони 40 германски дипломати.

Близо 600 руски дипломати са изгонени от западни страни от началото на агресията в Украйна.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя на Световната купа в Баку

Стилияна Николова спечели титлата, а Ева Брезалиева взе бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Николова събра 133.800 точки (35.650 на обръч, 31.050 на топка, 33.650 на бухалки, 33.450 на лента). За нея това е втора титла в многобоя на Световна купа за след […]