Мощна буря удари и Перник

NetNews

Мощна буря удари и Перник вчера, предаде БНР. Тя продължи около 15-20 минути, но нанесе много щети.

Силният вятър бе придружен с дъжд, а на места и с градушки. Има паднали дървета и клони на пътното платно по вътрешноградската магистрала, дървета са паднали и върху автомобили.

Най-тежка е била ситуацията в пернишкия квартал "Изток" и в село Дивотино, съобщи пиарът на община Перник Адриан Скримов.

„Имаме паднали дървета на пътното платно по бул.” Юрий Гагарин”, които вече се отстраняват. Паднало дърво, което препречи градския транспорт към село Дивотино и входа на махала „Бреста” също беше преместено от жители на селото много бързо, за което им благодарим. Паднали клони има из целия град, включително и на големи пътни артерии, но това което правим, е да ги премахваме своевременно. Работата по почистването ще продължи и утре, тъй като колегите днес премахват щетите основно от основните пътни артерии. Перничани могат да подават сигнали и на фейсбук страницата на община Перник”, каза Скримов.

По информация от "Пожарна безопасност и защита на населението" в първите часове след бурята са постъпили 30 сигнала.

Освен в община Перник нанесени щети има и на територията на общините Брезник и Радомир.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бургазлии протестираха заради ремонтиран булевард

Протест в Бургас затвори за няколко часа участък от реновирания възлов булевард „Демокрация“, предаде БНР. Именно ремонтът бе причината за недоволството на хората, които живеят в района, но не могат да ползват достъпа до гаражите си, защото правят нарушения през буслентата. Част от собствениците на магазини са ги освободили, защото […]