Набираща популярност автомобилна компания ще строи завод в Европа

NetNews

Макар няколко европейски производители да изнасят част от продукцията си на автомобили в Китай, то китайците правят обратното и строят заводи за своите коли в Европа. Един от тези производители е набиращата популярност компания BYD, която потвърди, че ще отвори завод в Европа. Новината бе разкрита от една от водещите фигури в компанията пред интернет портала Car News China.

Отварянето на завод в Европа е свързано с разширението на пазарите, което от BYD наскоро направиха. Китайците вече продават в Норвегия, Германия, Швеция и Нидерландия, а съвсем скоро се очаква пристигането им и в други страни в Европа. Междувременно, компанията не забравя и основните си пазари в Азия, включително Япония и Тайланд. Очаква се до края на годината колите да се появят още във Франция и Великобритания.

Към момента от BYD избират местоположението на завода, но за момента няма никаква информация за това къде точно са се спрели от компанията. За сега доставките за Европа се осъществяват от Китай и вероятно ще остане така още известно време.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Взривове и пожар в московски мол, има пострадали (ВИДЕО)

Най-малко един човек загина след избухването на пожар през изминалата нощ в един от най-големите молове в предградие на Москва. това предизвика частично срутване на сградата, затрудило усилията на пожарникарите да изгасят пламъците, съобщи руското министерство за извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс. Загиналият е охранител в хипермаркета. Той бил затрупан […]