Надал призна: Джокович заслужаваше да спечели

NetNews

Като истински шампион прие отпадането си на полуфиналите на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал. Испанецът, който е 13-кратен шампион на "Ролан Гарос", допусна поражение в четири сета от сърбина Новак Джокович, като то бе едва третото му на кортовете в Париж от дебюта му през далечната вече 2005 година.

На пресконференцията след мача Надал каза, че Джокович напълно е заслужил успеха с представянето си, като за 20-кратния шампион в турнирите от "Големия шлем" това бе първо поражение в 116 мача на клей във формат 3 от 5 сета, в който той губи, след като е взел първия сет.

"Вярно е, че условията за игра се промениха с настъпването на нощта и настилката стана по-бавна. Започнахме мача при много топло време и високо отскачане на топката. Но с идването на нощта ситуацията започна да се променя. Топката отскачаше по-малко и имаше по-малък топспин. Това бе в полза на Джокович. Но това няма никакво значение. Така е в тениса. Играчът, който се нагоди към условията по-добре, заслужава да спечели. Няма никакво съмнение, че той заслужаваше тази победа", обясни Надал на пресконференцията след мача.

"Понякога печелиш, понякога губиш. Опитах се да дам най-доброто, на което съм способен. Може би днес не бе най-добрият ден за мен на корта. Въпреки че се борих и че положих значителни усилия, позиционирането на ударите ми не бе ефективно. Срещу играч като Джокович, който удря топката рано, не можеш да си позволиш да го оставяш да играе от позиция. Става много трудно. Въпреки това имах шанс да взема третия сет при 6:5, а той трябваше да изпълнява втори сервис. Но това е. Всичко може да се случи в един момент. Грешки като моята се случват. Но ако искаш да печелиш, нямаш право на подобни грешки. Това е. Поздравявам Новак. Получи се добър мач. Опитах да дам най-доброто от себе си, но просто днес не бе моят ден", добави разочарованият испанец, който призна, че сега ще се прибере при семейството си за кратка почивка преди стартиращия в края на месеца турнир "Уимбълдън".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Кантарджиев: Някой настъпи мотиката, ама много яко

Благодаря човешки на хората, разбрах колко ме уважават. Покланям се на колегите от Института. По-добър колектив никога не е имало в НЦЗПБ. Това заяви в ефира на "Денят започва" по БНТ проф. Тодор Кантарджиев, който преди дни бе пенсиониран като директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). […]