Назначиха нов зам.-областни управители на Перник и Кюстендил

NetNews

Областна администрация Перник е с нов зам.-областен управител. Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев на мястото на освободената Ива Борисова е назначена Илинка Никифорова, предаде БНР.

Никифорова е с дългогодишен управленски опит. Ръководила е дирекция „Образование и култура“ в община Перник, била е зам.-кмет по времето на покойната Росица Янакиева, както и зам.-областен управител от квотата на АБВ при второто правителство на Бойко Борисов.

При встъпването си в длъжност Илинка Никифорова е изразила надежда за добра и ползотворна съвместна работа с екипа на администрацията.

Валентина Караганова е назначена за зам.-областен управител в Кюстендил, тя заменя досегашният зам.-областен управител Любомир Терзийски, който беше назначен при кабинета „Петков“, свързан е с „Продължаваме промяната“.

Караганова е магистър, специалност „Публична администрация“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Притежава допълнителна специализация „Европейска административна практика“. Дългогодишен служител в общинска администрация на Дупница, където е заемала различни позиции, както и дългогодишен секретар на НЧ „Ген. Георги Тодоров“ в Дупница.

От 2019 г. до момента е общински съветник в Общински съвет-Дупница. Родена е през 1973 г.

В информационното съобщение за назначаването не се казва нищо за партийната и принадлежност или да е свързана с партия или коалиция.

От второто служебно правителство на Стефан Янев има само един зам.-областен управител в Кюстендил.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Назначиха нови зам.-областни управители на Перник и Кюстендил

Областна администрация Перник е с нов зам.-областен управител. Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев на мястото на освободената Ива Борисова е назначена Илинка Никифорова, предаде БНР. Никифорова е с дългогодишен управленски опит. Ръководила е дирекция „Образование и култура“ в община Перник, била е зам.-кмет по времето на покойната Росица […]