Най-големите автомобилни разочарования от 2022 г.

NetNews

Знаете ли кои автомобили, появили се на бял свят през изминаващата 2022 година, предизвикаха най-голямо разочарование? Кандидатите не са никак малко, като има много причини за това, както обективни, така и субективни. Но сега ви разказваме за автомобилите, които предизвикаха всеобщо разочарование.

Първи в списъка е електрическия кросоувърToyota bZ4X. За направата на този автомобил японците изразходваха доста средства, но той така и не успява да се наложи на пазарите. С други думи търсенето му е доста слабо, а рентабилността на производството – под въпрос.

И причината за всичко са недостатъци, които са критични от гледна точка на електрическите превозни средства. Първо, батериите на този електромобил могат да се зареждат много, много бавно в студено време. Второ, през юни беше съобщено за изтеглянето на автомобили, чиито колела могат внезапно да паднат. Решаването на проблема не беше лесно и компанята просто започна да изкупува обратно автомобили от клиенти.

Трето, автономният пробег на електрическите кросоувъри, както се оказа, на практика е само половината от декларирания. Намирането на решение на този проблем отне толкова много време, че Toyota отново прибегна до обратно изкупуване на колите от клиенти. Европейските тестове показаха, че електрическият автомобил може да измине реално с едно зареждане половината от заявения пробег (220 км, а не 442 км).

На второ място е пикапът Hyundai Santa Cruz. Тази кола има мека возия, като кросоувър, и може да превозва мотоциклети, АТВ, дъски за сърф и друго оборудване за дейности на открито. Освен това пикапът няма много преки конкуренти и се очакваха високи продажби, но …

Но се появи Ford Maverick, който се оказа по-икономичен и по-евтин. В резултат на това купувачите преминаха към пикапа на „синия овал“ и Santa Cruz постепенно беше забравен.

Челната тройка на автомобилни разочарования от 2022-а е за Volkswagen ID Buzz. В Германия този електрически автобус струва от 64 581 евро. В същото време мощността на модела е 204 к.с., а пробегът с едно зареждане (заявено) достига само 400 км. Тоест колата за пътуванеу не е подходяща за дълги пътувания.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво прави днес Камен Воденичаров?

Сигурно помните за Камен Воденичаров – емблематичният тв водещ и съосновател на хитовите продукции на 90-те „Ку-ку“ и „Каналето“. Към днешна дата той вече живее доста по-скромен начин на живот, отколкото преди години. Наскоро тв водещият е бил забелязан да паркира колата си на частен паркинг в центъра на София […]