Най-малката и най-евтина Tesla е готова

NetNews

Прототипът на обещаващия бюджетен хечбек на Tesla вече е завършен. Според високопоставен анонимен източник от компанията първата серия може да бъде пусната до края на 2021 година.

Любопитното е, че иновацията може да намери серийно въплъщение много по-рано, отколкото мнозина си мислеха. Имайте предвид, че обещаващият хечбек е създаден в пълна тайна от подразделението Tesla China и първоначално ще е за китайския пазар.

Според последната информация обаче той може да дебютира едновременно и в други страни. Някои медии са уверени, че колата ще получи името Model 2 и цената ѝ няма да надвишава 20 хиляди евро.

Изследователският център в Шанхай отговаря за развитието на нискобюджетната Tesla. Този вид структуриране на процеса е първи за Tesla извън САЩ. Експериментална партида автомобили най-вероятно ще бъде пусната в края на тази година, след което те ще преминат поредица от тестове в Китай.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Все повече германци доживяват до 100 години

Все повече хора в Германия живеят до 100-годишна възраст или повече. Това става ясно от данните на Федералната статистическа служба. Към 2020-а година 20 465 германски жители са били част от възрастовата група 100+. Техният брой не е бил толкова голям от поне 10 години. Статистическата служба не разполага с […]