Най-малко 4 души са задържани заради починалите мигранти в камион

NetNews

Расте броят на задържаните заради смъртта на 18 мигранти, задушили се в камион. В петък вечерта зам.-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи за четирима арестувани, а в събота националните телевизии съобщават, че броят на задържаните вече е най-малко седем.

По думите на Сарафов става дума за каналджийска дейност.

През деня в петък край софийското село Локорско бяха намерени телата на 18 мигранти, починали от задушаване в камион. На място е имало и други 34 души, които са откарани в болници в София. Някои от тях са били в тежко здравословно състояние, съобщиха от МВР.

По информация на прокуратурата разследването дотук е установило, че мигрантите са преминали границата с помощта на стълба, прекарали са няколко дни в гората край град Ямбол и след това са натоварени на камиона, в който бяха открити. Оцелелите казват, че са от Афганистан, каза още Сарафов.

Трима души бяха арестувани още в петък в района на София, като един от тях е задържа на около 5 километра от изоставения камион, съобщи БНР. В Бургас също в петък вечерта е задържан и собственикът на камиона, каза директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков.

Впоследствие са задържани още поне трима души в Бургас, Каблешково и Карнобат, съобщават БНТ и бТВ като се позовават на свои източници.

Българският гражданин, който е подал сигнала на полицията в петък, казва в итервю по бТВ, че случайно е минавал от там и мигрантите извън камиона сами са поискали помощ от него.

Огледите на разследващите на място продължават вече 20 часа и периметърът е отцепен от полицията. В няколко населени места в страната са претърсени адреси и разпитвани хора, съобщиха още от прокуратурата.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отиде си художникът Кеазим Исинов

Големият български художник Кеазим Исинов е починал в петък, съобщи Съюзът на българските художници (СБХ). Той бе на 82 години. Исимов е роден в плевенското село Садовец. Завършил е живопис, но се занимава и с малка пластика и скулптура. Първата му изложба е в началото на 70-те години на миналия […]