Намаляват водата за Варна с още 500 000 кубика

NetNews

През януари Варна ще получи още по-малко вода за пиене от язовир “Камчия”. Министерството на околната среда отпуска на морския град 2 млн. куб. м, докато през декември им дадоха 2,5. Това показва актуалният месечен график за използването на водите, пише "24 часа".

Количествата за Бургас също са ограничени, но се запазват в размера от декември – 3,5 млн. кубика. В същото време нивото на водата в язовира се е вдигнало. Към края на декември наличният полезен обем в “Камчия” е 28,1%, или 44,484 млн. кубика, докато месец по-рано е 32,590 млн. кубика.

Все пак Варна не е толкова ощетена за януари, тъй като в средата на декември министърът на околната среда е направил изменение в графика за язовира, с който ограничава допълнително водата за града до 1,5 млн. кубика.

От разясненията в графика става ясно, че Варна всъщност получава два пъти повече вода за пиене, отколкото би трябвало.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Открихме оръжие срещу затлъстяването, надяват се изследователи в САЩ

Резултатите от изследване на американски учени може би показват какво е оръжието срещу затлъстяването, което е проблем за все по-голяма част от човечеството. Мащабно проучване – проведено е сред 50 000 души, установи, че изгарянето на кафявите мазнини може да ни защити от множество хронични болести. Т.нар. бели мазнини съхраняват […]