„Намери съкровището“ в Никопол с дебютно издание

NetNews

Летен събор за ATV машини се проведе в Никопол за първи път и то при много интересен формат.

Състезателите трябваше да открият в гората скрити цифри от шифъра на катинара на съкровището, което беше заровено на плаж Никопол.

Кметът на града Ивелин Савово поведе участниците със своята машина и даде старт на надпреварата.

В търсенето на съкровището се включиха 20 участници от цяла България, като най-малкият – Жоро Желязков, бе на 11 години, а най-възрастният – на 59 години. Те преминаха над 65 километра по екстремното трасе подготвено от членовете на местния клуб „Никопол Екстрийм“ преди да достигнат финала на градския плаж в Никопол. Най-съобразителни се оказаха от отбора на „Пират Габрово“ в състав Симеон Симеонов и Христо Колев, които намериха точния шифър и извадиха от сандъка чек за 1000 лева.

Вечерта и на следващия ден на плажа се проведоха още две състезания – „Цар на Публиката“ и „Цар на Плажа“, като многобройната публика видя много майсторски изпълнения и атракция от участниците.

И двете царски титли изненадващо бяха грабнати убедително от новата звезда – 11-годишния Жоро Желязков от Шумен, който даде заявка за голямо бъдеще в спорта. Подгласници бяха отново представители от Габрово – Иван Бараков и Симеон Стоянов.

Пилотното издание на „Летен ATV Събор Никопол“ премина изключително успешно и всички са в очакване на следващото издание през 2023 година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пенкова за снимките с кюлчетата: Недопустимо е Гешев да изпраща информация само до 1 депутат

Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до един член на Европейския парламент, и то от определена политическа сила – ЕНП, факти и обстоятелства за „експертизи“, които не са станали достояние на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен контрол. Това заяви евродепутатът от […]