Нападател от Бундеслигата става национал на България

NetNews

Новите имена в националния отбор няма да секнат с деветимата дебютанти, които Младен Кръстаич повика за мачовете с Гибралтар и Северна Македония, пише „Мач Телеграф“. Съвсем скоро се очаква покана за държавния ни тим да получи и футболистът на германския Аугсбург – Лукас Петков.

Той е роден през 2000 година в град Фридберг, но неговият дядо е българин, което ще му позволи да получи наш паспорт. Процедурата вече е задействана от самия футболист, който е подал документи във Външно министерство и Министерство на правосъдието и се очаква съвсем скоро талантливият футболист официално да е българин. Ако всичко е наред, Лукас Петков ще може да дебютира в ноемврийските контроли на националите – на 16-и с Кипър и на 20-и с Люксембург.

От началото на сезона 21-годишният халф има 3 мача в Бундеслигата. Той дори записа минути при впечатляващия успех над Байерн Мюнхен с 1:0 на 17 септември. Лукас Петков е юноша на Аугсбург, но през миналия сезон игра под наем в третодивизионния Ферл, където блесна с 11 гола в 37 мача, след което бе върнат в елитния тим и изглежда ще получава все повече шансове за изява.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Страшен ураган удари Куба, отива към Флорида

Набралият сила ураган Иън донесе проливни дъждове и мощни ветрове на териториите в западния край на Куба на път към западното крайбрежие на Флорида, където би могъл да достигне 4-а категория, предаде АП. Властите в западната кубинска провинция Пинар дел Рио са евакуирали превантивно 50 хиляди души и са подготвили […]