Нападнаха руския посланик във Варшава по време на честването на Деня на победата

NetNews

Неизвестни лица нападнаха руския посланик в Полша Сергей Андреев по време на възпоменателното събитие на гробището на съветските войници във Варшава. Посланикът бе залят с ярко червена боя и не му позволиха да поднесе паметен венец в чест на честването на Деня на победата. Инцидентът съобщава ТАСС.

Андреев бе придружаван от съпругата си и група дипломати от руската дипломатическа мисия в Полша. Тълпата, включваща агресивни поляци и украинци, ги заля с червена боя и не им позволи да отидат до мемориала на съветските войници-освободители. Пристигналата на мястото полиция овладя ситуацията и помогна на дипломатите да стигнат безопасно до автомобила.

По-рано кметството на Варшава и полското външно министерство забраниха провеждането на възпоменателни събития от руското посолство на 9 май, и по-специално кампанията „Безсмъртен полк“.

Заместник-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидач написа в социалните мрежи, че външното министерство „не е планирало да оказва подкрепа на руското посолство и няма да предоставя такава подкрепа“. Според него външното министерство е предало „отрицателна позиция“ на руското посолство, припомня Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Приоритетите на новия собственик на Челси - нов стадион, успехи на терена и съблазняване на феновете

От какво се нуждаят новите собственици на Челси? От разширяване на стадион „Стамфорд Бридж“ и запазване на конкурентен отбор, който може да триумфира в първенството и Шампионската лига. Но може би на първо място е задачата да бъдат спечелени феновете на отбора. Това се подчертава в анализ на журналиста Киърън […]