Напред в миналото: АвтоВАЗ пуска Lada без серво на волана

NetNews

Автоиндустрията на Русия продължава да се „развива“. Докато китайците трупат продукция в опустелите дилърски центрове в Руската федерация, местният автомобилен производител продължава да изпитва сериозни тредности.

След като ладите започнаха да се продават без ABS и без дори хромирани детайли по каросерията, сега АвтоВАЗ е принуден да пусне един от най-продаваните си модели и без серво управление на волана.

Поредната анти иновация е доказателство, че списъкът на самото оборудване на автомобилите с марка Lada намалява почти всяка седмица. Последната новина потвърждава този факт.

АвтоВАЗ ще пусне нова опростена (или по-скоро още по-опростена) конфигурация на Lada Granta, в която няма да има електрически сервоусилвател на волана. И всичко това, защото към средата на януари заводът на АвтоВАЗ вече е натрупал 7-8 хиляди полуготови коли.

Причината за липсата на серво е недостигът на електрически компоненти за Lada Granta. Трябва да се отбележи, че по-рано този модел беше лишен и от ABS (по същата причина). Накратко, добре дошли в миналото на Жигулите от съветско време…

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тошко Йорданов: Промени се правят в кризи, за да тръгне обществото по нов път

Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол. Тази политическа система в този ѝ вариант вече е изчерпана. Тя не функционира добре. Промени се правят в кризи, за да тръгне обществото по нов път. Това заяви в студиото на „Здравей, България” […]