Напрежението се покачва: САЩ разположиха самолетоносач източно от Тайван

NetNews

Нанси Пелоси, председателката на Камарата на представителите на САЩ, се готви да посети Тайван въпреки предупрежденията на Китай да не го прави. В същото време четири американски бойни кораба, включително самолетоносач, са разположени източно от Тайван като част от „рутинно“ предислоциране, предаде Ройтерс.

Самолетоносачът „Роналд Рейгън“ понастоящем се намира във Филипинско море, източно от Тайван и Филипините и южно от Япония, потвърди днес представител на флота на САЩ. „Роналд Рейгън“ е придружаван от въоръжения с крилати ракети крайцер „Антиетам“ и разрушителя „Хигинс“, каза представителят, пожелал да остане анонимен. По думите му амфибийният нападателен кораб „Триполи“ също е в региона като част от предислокация, започнала през май.

Отдавнашният критик на Китай Нанси Пелоси се очаква да пристигне днес в Тайван.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Доц. Александър Христов за служебния кабинет: Министрите имат солидна биография с известен мирис на нафталин

„Не виждам кой знае какви възможности за кой знае какви резки ходове и за кой знае какви драстични промени. Факт е, че министрите имат доста солидна биография с известен мирис на нафталин”. Така определи служебния кабинет доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни ситуации. В ефира на „Твоят […]