НАП погна граничните пунктове. Десетки милиони са укрити от държавата

NetNews

Инспекторите на Националната агенция по приходите са открили "множество нарушения" на данъчното законодателство при координирана акция, проведена едновременно на няколко гранични пункта в страната.

Операцията е осъществена през изминалата нощ, уточниха от приходната агенция. Става дума за пунктовете на ГКПП „Капитан Андреево“, „Малко Търново“ и „Лесово“, уточни той.

Резултатите обяви лично изп. директор на НАП Румен Спецов. Той разкри конкретните нарушения на ГКПП "Капитан Андреево".

Открити са нарушения с касовите апарати, които издават бележки, но апарата не е свързан с данъчното. Десетки милиони левове не са отчетени. Акцията не е била по сигнал, а е част от регулярните акции, които са с обществена значимост.

„Откакто аз съм на този пост, не помня да е била извършвана такава проверка“, разкри Спецов. „Има проверка и тя не е приключила. Ще получите отговор след това. Не се притеснявам от проверка и на прокуратурата“, заяви Румен Спецов.

„Възможно е да излязат и държавни фирми като свързани с лицата, обявени от САЩ за корумпирани по закона „Магнитски“. Следващата седмица информацията на страницата на НАП ще бъде обновена“, каза Спецов.

„В Дубай живеят 3 милиона българи. Това прави ли ме свързан с Пеевски?“, попита Спецов, но не отговори дали познава Васил Божков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО: Докато държавата толерира циганизацията, бруталните убийства и изнасилвания на деца ще станат ежедневие

Преди две години беше изнасилено и убито по особено жесток начин малко момиченце от с. Сотиря. Едва тогава политическите партии ни чуха, че трябват по-строги закони и променихме НПК в частта, позволяваща сделка и намаляване на присъдата на извършителите на тежки престъпления. Вчера беше изнасилено и убито дете в с. […]