НАТО: Всичко показва, че Иран снабдява Русия с дронове

NetNews

Всички данни сочат към това, че Иран доставя на Русия дроновете, използвани срещу Украйна, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция с шведския премиер Улф Кристершон в централата на алианса в Брюксел.

Призоваваме Иран да не доставя на Русия нито дронове, нито ракети, нито части за ракети, защото това е в нарушение на резолюциите на ООН, добави той. Призоваваме всички страни, включително Иран, да не подкрепят руската война в Украйна, посочи Столтенберг. Путин направи голяма грешка с войната, той се проваля в Украйна, но не се е отказал да воюва, заяви генералният секретар.

Премиерът Кристершон отбеляза, че с новото правителство в Стокхолм не се променя целта на Швеция да бъде приета в НАТО. Той уточни, че от 30 страни в алианса, 28 вече са ратифицирали приемането на неговата страна и Финландия. Кристеншон поясни, че присъединяването към алианса остава първостепенна задача и обеща да удвои усилията на неговата страна за прилагане на договореностите с Турция, постигнати на срещата на върха на НАТО в Мадрид през юни.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Криза в Лондон! Лиз Тръс едва ли ще изкара до края на деня като премиер

Британската министър-председателка Лиз Тръс има малки шансове да остане на поста до края на деня, заяви член на ръководството на Комитет 1922, предаде Ройтерс. Очаква се комитетът, който определя правилата за избиране и смяна на лидера на Консервативната партия, да се събере по-късно днес, за да обсъди лидерската криза, съобщи […]