НАТО призова Турция и Унгария да ратифицират присъединяването на Швеция и Финландия

NetNews

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова днес Турция и Унгария възможно най-скоро да ратифицират присъединяването на Швеция и Финландия към пакта. Това е водеща задача за мен и за НАТО, добави той.

Столтенбелг отбеляза, че Анкара и Будапеща са подписали протоколите за членството на двете страни, като се очаква унгарският парламент да одобри ратификацията до края на март. По неговите думи има напредък и с Турция, след като президентът Реджеп Ердоган се е съгласил разговорите с Хелзинки и Стокхолм да бъдат възобновени. Напредваме, но остава още работа, добави той.

По повод войната в Украйна генералният секретар отбеляза, че Русия предприема нови нападения. Трябва да отговорим с продължаване на военните доставки за Украйна, за да може тя да надделее, посочи Столтенберг.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Подобри ли се киберзащитата ни след хакването на НАП?

Фалстарт беляза делото за източените данни от НАП. През 2009 година данните на над 6 милиона данъкоплатци изтекоха. Оттогава до днес – взехме ли си необходимите поуки, и как се подобри киберзащитата на страната ни? „Мисля, че организацията си направи своите поуки, особено след като този случай придоби голяма популярност. […]