На ГКПП „Лесово“ задържаха камиони с отпадъци от България и още 2 страни

NetNews

Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и България са задържани на ГКПП „Лесово“ на път към предприятие за преработка в Турция. Това стана след проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора на 21 май.

Част от камионите са преминали транзитно през територията на България, излезли са на пункт „Лесово“, но са били върнати от турските власти и в момента са на границата. Извършена е инспекция на всички 11 камиона и е установено, че превозват отпадъци от пластмаса за Република Турция. Превозните средства са върнати обратно, тъй като отпадъците не са подходящи за внос в Турция.

РИОСВ – Стара Загора е установила, че има съответствие на превозвания отпадък с придружаващата документация.

По информация на митническия пункт освен 11-те камиона, има други 3 камиона (от Словакия, Хърватия и Румъния), които са пристигнали там днес. Към момента те са спрени, не са допуснати на територията на Република Турция и са на паркинг на ГКПП „Лесово“.

Сезирани са всички компетентни органи, за да се проследи маршрутът на камионите до окончателното напускане на територията на страната. Целта е контролните органи на МОСВ да гарантират, че отпадъкът няма да бъде изхвърлен на територията на България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Самосвал с вдигната каросерия прекъсна контактна мрежа

Днес, 22.05.2021 г. (събота), при преминаване на прелез км 127+800, самосвал с вдигната каросерия къса габаритната рамка и прекъсва контактната мрежа в междугарието Хан Аспарух – Нова Загора, направление Пловдив – Бургас. В участъка е пътнически влак № 80103, който предстои да бъде изтеглен, съобщиха от пресцентъра на ДП Национална […]