Невъзможната българска информация

NetNews

Кръстосаният огън между медиите на Делян Пеевски и тези на Иво Прокопиев взе една невинна жертва – истинската информация. „От два стола – на земята!“
Споразумението между американските прокурори и адвоката на Антони Тренчев за заплащане на 46 милиона долара отговаря на законите на Съединените щати. Генералният директор на Международния валутен фонд – Доминик Строс Кан също бе освободен от американският съд след като плати няколко милиона на Диало Нафистату, следствие на сексуалните му набези върху чернокожата чистачка.
Най-голямата френска банка – „Париба“ – бе осъдена за неспазване на санкциите срещу Иран на 9 милиарда долара, които плати „като поп“ за да продължи да работи.
В друга държава подобни „глоби-споразумения“ няма, но в САЩ ги има.
В България, част от медиите направо издадоха присъди, преди разследването да е приключило. Другата част го провъзгласиха за „победител“, срещу политически компромати.
Антони Тренчев е постъпил разумно, споразумявайки се с плащане и приемайки условието да не се появява за в бъдеще на американския пазар. Отърваването чрез заплащане в никакъв случай не е победа, а признание за виновност. Неприятностите му обаче не се изчерпват със споразумението. Всеки американски гражданин, който се счита ощетен от българската крипто платформа, може от свое име да продължи преследването и да заведе дело срещу него. И ще бъде намерен независимо дали е в Дубай или на остров Тамбукту.
Друга неприятна новина за Тренчев е отнемането на лиценза му в Каймановите острови, мястото където е седалището на NEXO.
Подигравките срещу българската прокуратура в лицето на Сийка Милева, Иван Гешев и към Националната Следствена Служба са опит да не се отговори на въпроса – Защо се крие Антони Тренчев, след като е невинен и незаслужено набеден?! Способният и сигурен в правата си човек посреща трудностите с открито лице. Каквито и да са те.
Друга важна подробност е факта, че цитираните по-горе институции, не са се плеснали по челото и решили да дискредитират ДБ и ПП, а са получили призиви и заявки от службите на Израел, Германия, Кипър и други.
NEXO щели да съдят прокуратурата и следствието? За какво – да спрат разследването или че не ги оставят да спят спокойно?
За сега трябва да са доволни, че българският парламент скоро пуска кепенци и общожеланата комисия NEXO става „криптокомисия“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Легенда на Левски: Дано да не ни напусне Филип Кръстев, защото ще закъсаме сериозно

Легендата на Левски Стефан Аладжов заяви, че се надява Филип Кръстев да остане в клуба. Той коментира и отменените контроли с руските отбори в Дубай. „Съгласен съм с ръководството. Ще намерят други противници за тези дати. Виждате какво е отношението към Русия на повечето места по света. Руснаците ги режат […]