Неработеща машина накара Никола Минчев да гласува в друга секция

NetNews

Неработеща машина накара Никола Минчев да гласува в друга секция

Снимка: БГНЕС

На развалена машина в Пета секционна комисия в Пловдив попадна водачът на листата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ Никола Минчев. Той пристигна 20 минути по-рано пред Професионалната гимназия по дървообработване, за да гласува. Но членовете на 5 СИК го предупредиха, че машината не работи, съобщават от „24 часа“.

„Ами при това положение ще отида в другата секция, все пак призоваваме хората да гласуват с машини и не върви аз да го правя с хартия“, обясни бившият председател на Народното събрание.

Той се възмути, че на доста места машини са дали откази и попита защо не са били осигурени резервни.

„Доставиха ни я още вчера неработеща. Изобщо не стартира и днес си стои в куфара, а хората си я търсят“, обясни му Русана Чотова от 5 СИК.

Според Минчев това не е случайно. „Хората свикнаха с машините, защото е по-лесно и вотът е по-чист“, коментира той.  И допълни, че превесът е в полза на машинното гласуване. Направило му впечатление, че активността е по-ниска, но се надява със затоплянето на времето тя да нарасне.

„Гласувах за по-добра България. Винаги има надежда“, коментира Минчев.

Преди да упражни вота си в коридора го засече преподавателката по етнология в Пловдивския университет проф. Мария Шнитер. „На това му се казва да улучиш момента“, коментира тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радев: От активността зависи легитимността на следващия парламент

Снимка: БГНЕС Президентът Румен Радев даде своят глас чрез машина. „Очаквам разумът и принципите да надделеят в българската политика, която остави назад интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да призова българите да излязат да гласуват, за да не оставят някой друг […]