Никога не задавай тези въпроси на партньора си

NetNews

Искреността пред половинката е ключов фактор, за да имате хубава и здрава връзка, но все пак (преди всичко) не бива да забравяш, че сме хора и понякога има теми, ситуации и неща, които е по-добре да си останат несподелени. Не защото е хубаво да имате тайни един от друг, а защото понякога премълчаната истина е по-полезна от суровата и болезнена истина, пише Флагман.

С други думи, има теми, които ако се обсъдят, само могат да развалят даден момент или да ви натоварят негативно. Струва ли си?!

№1: „КРАСИВА ЛИ СЪМ?“

Кошмарен въпрос от гледна точка на внезапно изпитание на чувствата. Стотици пъти си получавала положителен отговор на него с думи и действия, и да го задаваш отново, дори и с досадно наивни интонации, е доста неестествено. Отговорът ще бъде подходящ. Ако имаш нужда от морална подкрепа, кажи си директно. Поне такова искане звучи честно и не прилича на таен вход към странно имение, пълно с криви огледала и интелектуални загадки…

№2: „ЩЕ МИ ИЗНЕВЕРИШ ЛИ НЯКОГА?“

Интересно какво се очаква в отговор? „Да, може би“ или „Не тази година“? Въпросът е от онези, които единствено създават проблеми там, където (все още) ги няма, защото предателствата не се планират предварително. Обичате се, вярвате си един на друг, спазвате споразуменията за това какво е приемливо във вашата двойка и какво не – и бъдете щастливи с това. Политиката на „отворен достъп“ по отношение на електронните комуникации е сигурна стъпка към абсолютна прозрачност в отношенията, на която двойките се решават от голяма любов. Опитайте, изведнъж ще ви хареса и ще премахне ненужните въпроси.

№3: „С МЕН ЛИ СИ ПРАВИЛ НАЙ-ДОБРИЯ СЕКС В ЖИВОТА СИ?“

Да, глупаво, но наистина интересно, дори и никога да не питаш за това. Вариант на отговор: „Разбира се, с теб. И ти, надявам се, също с мен… Въпреки че тогава, в Бали, през 2010 г…. Луд купон, море от уиски и още не те познавах… Как може да се сравни това?“ Справедливо. Освен това имаш свои собствени истории за екзотични курорти и няма нужда да измервате страстта си с минали приключения.

№4: „АКО АЗ СЪМ НАЙ-ДОБРОТО, КОЕ ИЛИ КОЙ Е НА ВТОРО МЯСТО?“

Глупав въпрос за книгата на рекордите. Нали не искаш той да прегледа целия списък, да оцени опциите, да докладва за плюсовете и минусите и да ги подреди по места? Защото може, ако трябва. Не? Е, добре.

№5: „ОБИЧАШ ЛИ МЕ?“

Той вече ти го е казвал. Много пъти. И ти го обичаш ужасно много. Така че не задавай безсмислени въпроси, които загатват за категоричен отговор, а кажи директно, че искаш да чуеш „Обичам те“. И ако наистина се съмняваш, защо питаш? Какво очакваш да чуеш?

№6: „ЩЕ СИ НАМЕРИШ ЛИ ДРУГА, АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ С МЕН?“

Очакван вариант: „А ти как би постъпила?“. Нали не мислиш, че е с теб само защото ти си най-красивата и невероятна и няма повече такива на света? Ясно е, че никой от вас не би дал обет за безбрачие и самота до края на живота си, ако нещо се случи с другия. Да попиташ това е като да си на райски плаж, да се наслаждаваш на слънцето и да отпиваш любимия си коктейл и изведнъж да кажеш: „Не забравяй, че все пак и двамата ще умрем някой ден!“. По-добре е да отидеш на вечеря или йога с приятелка или с партньора си, така че този въпрос да загуби своята стабилна форма.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бивш френски национал ще сменя родината, за да се завърне на международната сцена

Бившият френски национал – Хусем Ауар, е решил да смени националната си принадлежност след отсъствието от плановете на Дидие Дешам в последните 5 години, пише DZfoot. Изданието твърди, че Алжирската футболна федерация е предявила интерес към плеймейкъра на Олимпик Лион, тъй като притежава паспорт, благодарение на родителите си. Имаше дни, […]