Николай Василев твърдо против актуализация на бюджета

NetNews

Добре е държавата и обществото да се научат да живеят без актуализация на бюджета, защото така има едно спокойствие и приемственост. Така беше в един период от 12 години – от 1997 г. до 2009 г. След това имаше редица актуализации на бюджета. В момента не се е случило нищо драматично и аз не виждам никаква нужда от актуализация на бюджета.

Това мнение изрази в предаването "Лице в лице" по БТВ икономическият експерт Николай Василев, който коментира актуалната тема трябва ли да има актуализация на бюджета. Припомняме, президентът Румен Радев и финансовият министър в оставка Кирил Ананиев влязоха в заточен спор по темата. Държавният глава настоя правителството в оставка да внесе актуализация на бюджета, докато 45-ия парламент още работи. Той обаче получи отказ от министъра на финансите с думите, че всички разходи са финансово осигурени.

"Бюджетът за 2021 г. го нарекох "Мечо Пух", защото за първи път имаше много повече харчове преди изборите, а не след тях. Не мисля, че ще има сериозни реформатори, които след изборите ще кажат – спираме да харчим. Дори напротив, всеки обяснява как още повече ще харчи. Дефицитът в момента се увеличава с 9 000 лева на минута, което прави 13,7 млн. на ден или над 400 млн. на месец. Аз не подкрепях този бюджет и искам да видя политиците, които ще обявят, че няма да харчат повече. Засега виждам точно обратното – всички искат да харчат още повече и да има още по-голям дефицит и дълг", категоричен бе той.

"Цялата теза, че като харчи държавата ще скочат доходите на хората и обществото ще забогатее е изцяло невярна. В България винаги първо искаме да вдигаме разходи, дефицити и заеми за незнайно какво, което е абсолютно погрешно. Когато една държава задлъжнее, винаги тръгва към финансови проблеми. Това означава вдигане на данъците и рецесия. За пример мога да дам Гърция, виждате какво се случва там в последните 10 години. Не искам България да тръгва по този път", завърши Николай Василев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Провокативна футболна половинка се появи на любопитно място (СНИМКА)

Половинката на Мауро Икарди – Уанда Нара, отново привлече погледите към себе си. Русокосата фурия се появи на една от тренировките на юношите на Пари Сен Жермен, но облеклото бе това, което най-много впечатли другите присъстващи. Уанда бе облякла дънково яке, на чийто гръб личеше нейният лик, а над него […]