Никола от Ямбол поиска ръката на своята любима Деница на голямата сцена на „Рожен 2023“

NetNews 2

26-годишният Никола Димитров предложи брак на своята любима Деница Чернева от най-голямата сцена на Роженските поляни в събота. 23-годишната избраница не се подвоуми и каза „Да“. Предложението бе направено пред десетки хиляди гости на събора, които също бяха приятно изненадани и разчувствани от жеста на Никола.

Никола е част от фолклорната група на НЧ „Пробуда“-Ямбол, която представи обичая Коледарски буенек във фолклорния конкурс на Рожен – събор на народното творчество и животновъдство. Играе и в кукерската група на село Козарево.

„Идеята се породи в мен преди около месец, когато подадох заявка за участие, защото за първи път моята група излиза на сцена. Сметнах ,че ще бъде вълшебен моменти за всички и най-много за нея“, каза Никола. „Тя не е част от ансамбъла, но организаторите на събота подкрепиха идеята и ми помогнаха. Казах й, че трябва да ми връчи грамота за участие“, разкри той как е успял да примами Деница на сцената.

От своя страна тя посочи, че не е очаквала такова нещо. По думите й се подготвила за събитието, като взела носия от бабата на Никола, пише bTV. След предложението младите бяха поздравени с емблематичната родопска песен  „Ела се вие превива, мома се с рода прощава”.

Той е автоинструктор, а тя е полицай. Запознали преди 6 месеца, когато били кумове на сватба на техни приятели.

„Все още нямаме планове за сватбата, но организацията тепърва предстои“, казаха младите влюбени.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

2 thoughts on “Никола от Ямбол поиска ръката на своята любима Деница на голямата сцена на „Рожен 2023“

  1. Циркъджилъшки демонстрации… Поискал…., ама колко ще я устиска… Нямал инструктора планове за сватба …, ми де са силиш бе ?!? панаиииириии, панаииириии…

    1. Абе приятелче, ти не четеш ли? Тъп/а ли си незнам? Все още няма планове за сватба! Нормално…на единият ден предложението…предлагаш на следващия да е сватбата- така ли? Бог да пази България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тодор Тагарев обсъди с Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция, сигурността в Черноморския регион

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок, извънреден и пълномощен посланик на Република Турция у нас, обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на отбраната и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността. Двамата подчертаха традиционно доброто партньорство на България и Турция в рамките на НАТО и в регионални […]