Нинова: БСП предлага нов модел за управление

NetNews

Освобождаването на началника на ДАНС е по преценка на служебния кабинет и президента Радев, но е факт, че тези служби бяха използвани от ГЕРБ за партийни и лични цели. Това заяви в интервю за предаването "Още от деня" по БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова.

,,Много е важно да се разбере кой е бил подслушван, каква информация е била извлечена, кой го е позволил… съдът вече заяви, че не е давал разрешение за подслушване на политици. Това създава едно объркване, един смут, така че истината ще е от полза. Това означава, че службите са използвани за натиск, за изнудване и това показва модел на управление на институции, на служби и на страната'', коментира още Нинова и допълни, че няма интерес да проучва дали е била сред подслушваните лица.

,,Темата с подслушването концентрира вниманието върху тези проблеми, но има и други сериозни въпроси за обсъждане, като например разрушаването на розовите насаждения. По-голямото обществено внимание е съсредоточено върху подслушването, но реалните проблеми си стоят и се задълбочават – социални и икономически'', напомни лидерът на БСП.

Ще разчитаме на голямо обединение вляво. Навсякъде по света в последните години неравенствата се увеличават, броят на бедните се увеличава. Ще искаме чист въздух, чиста вода, чиста храна… Ето защо има нужда от такава коалиця, която да отстоява модерните леви политики, обясни Нинова.

На въпрос защо са се провалили разговорите за коалиция с Татяна Дончева Нинова отвърна, че тя е поставила условия, които са били неизпълними, като едно от тях е било да се промени името на коалицията и тя да стане "БСП за България – Д21", за което пък били необходими подписи, за които нямало достатъчно време.

Промяната започна на предишните избори, но тя трябва да продължи. Трябва да има и стабилност оттук-нататък. Време е да се разбере кой може да предложи нов модел на управление и кой може да го реализира. Смятам, че ние от БСП имаме готовността и амбицията да зададем новия модел на управление, завърши Корнелия Нинова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пострадали от ЧСИ искат срещи с министри и институции

Пострадали от частни съдебни изпълнители искат срещи с министри и институции, за да представят събрани от тях данни за злоупотреби. Водачът на Национално Освободително Движение "Ивайло" капитан Ивайло Павлов и заместникът му Галин Манчев се срещнаха с екипа на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. "Бяхме радушно посрещнати. Беше […]