Нинова не иска „незавършил докторант“ като Пеканов да чете доклад от Конгрес на БСП

NetNews

БНБ се подигра с българското Народно събрание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след изслушването на управителя на БНБ за ползите от членството на страната в Еврозоната. Тя се ядоса, че вицепремиерът Атанас Пеканов размаха в зала доклад от Конгрес на БСП, в който червената партия се обявява за влизането в клуба на богатите. Докарахме се до там, че органи, които Народното събрание избира и служебен кабинет, който трябва да контролираме, да идват и да ни поучват, ядоса се лидерът на левите. Тя се разгневи, че се „размятали доклади“ от партийни конгреси, а и не приема да слуша „незавършили докторанти“, уточнява news.bg.

Служебният кабинет на президента Радев отдавна се меси в партийни дела, по думите ѝ, засегна и тази тема тя.

Ще го защитаваме ли този български парламент, попита Корнелия Нинова.

Изобщо не ме интересува, че Пеканов чете доклади от Конгрес на БСП, изтъкна тя. Левите искали да чуят рисковете и ползите от Еврозоната за страната ни. Всяка държава трябва да реши кога да стане това, според Нинова и червените искали да вземат информирано решение. Вместо анализ социалистите виждат посегателство върху най-висшия орган.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бетис си бетонира първото място и застраши Лудогорец от отпадане от Лига Европа

Лудогорец отстъпи с 0:1 на Реал Бетис и така испанците си подсигуриха първото място в Група C кръг преди края на груповата фаза в Лига Европа. Набил Фекир вкара единственото попадение в срещата от една наглед елементарна ситуация след хвърлен тъч и изсипана балонна топка в наказателното поле на домакините. […]