Новият нападател на ЦСКА се превърна в герой за „червените“ срещу Черно море

NetNews

ЦСКА спечели трудно с 1:0 домакинството си на Черно море от 18-ия кръг на efbet Лига и се доближи само на три точки от лидера Лудогорец, който по-рано днес загуби с 2:3 от Локомотив (Пловдив). В герой за "червените" се превърна новото попълнение Жорди Кайседо. 23-годишният еквадорец, считан за заместник на преминалия в Ростов Али Соу, наказа с глава варненци в 68-ата минута, което се оказа достатъчно за тима на Бруно Акрапович да вземе трите точки.

В 3-тата минута Черно море първи погледна към вратата на противника. Родриго Енрике опита плътен удар от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

Седем минути по-късно дойде и първата голова опасност пред вратата на варненци. Адалберто Пеняранда много добре се измъкна от двама футболисти на левия фланг. Капитанът на „моряците“ Даниел Димов нямаше друга опция, освен да го спре с непозволена игра. Реферът Радослав Гидженов показа жълт картон на Димов, а Тибо Вион стреля от прекия свободен удар, но топката не намери очертанията на вратата.

Половин час след началото Родриго Енрике центрира балонно в наказателното поле. Даниел Димов успя да засече с глава, но Густаво Бусато улови без никакви затруднения.

В 34-тата минута шут на Васил Панайотов бе блокиран от защитник. Топката стигна до Пабло Гарсия, който опита късмета си с удар от далечно разстояние, но покрай вратата.

Три минути по-късно Родриго Енрике бе изведен по десния фланг. Той потърси свой съотборник с остро подаване към точката за изпълнение на дузпа. Там на скорост се бе включил Васил Панайотов, който обаче в последния момент бе блокиран и не успя добре да насочи топката към вратата на Бусато.

В 42-рата минута ЦСКА организира една от малкото си стойностни атаки през първата част. Адалберто Пеняранда получи отляво и центрира към Тиаго Родригес, който засече от въздуха, но прати топката встрани от вратата.

Втората част започна при малко по-високо темпо и от двата отбора, но продължаваха да липсват интересни положения пред двете врати.

В 57-ата минута Тибо Вион в опита си да изчисти топката изрита опонент в корема. Футболистът на ЦСКА вече имаше жълт картон, но главният съдия Радослав Гидженов прецени, че няма умисъл в действията му и не изгони Вион.

Две минути по-късно Адалберто Пеняранда проби през центъра в наказателното поле и стреля по диагонала. Иван Дюлгеров подцени ситуацията и не успя да улови. Брадли Мазику достигна първи до топката и от аутлинията потърси свой съотборник, но не намери никого и защитник на „моряците“ изчисти.

В 68-ата минута ЦСКА излезе напред в резултата. Жорди Кайседо отбеляза дебютния си гол с червена фланелка. Черно море сбърка при изнасянето на топката. Тиаго Родригес получи отдясно на атаката. Португалецът центрира в наказателното поле. На близката греда Кайседо надскочи Даниел Димов и насочи с глава топката в близкия ъгъл. Младият страж Дюлгеров направи всичко по силите си, но не успя да се намеси.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Файсел Касми отправи мощен шут от дистанция, но Густаво Бусато успя да боксира встрани.

Последваха минути, в които ЦСКА владееше топката и държеше гостите далеч от вратата на Густаво Бусато. В 87-ата минута защитата на „моряците“ се справи с центриране от ъглов удар. Топката обаче стигна до Георги Йомов, който стреля, но много неточно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

УМБАЛ "Св. Иван Рилски": Да заповяда всеки, който иска да си постави ваксина

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари – неделя. По изключение утре кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник […]