Ново от Honda: Kurumask – антивирусна маска за автомобил

NetNews

Honda разработи антивирусна маска за филтъра на кабината на автомобила. Представители на марката твърдят, че тя е в състояние да улавя до 99 процента от вирусите, предавани по въздух.

При разработването на новия елемент, наречен Kurumask (автомобилна маска), Honda си партнира с група инженери, подготвящи специални превозни средства за транспортиране на пациенти с COVID-19.

Kurumask работи по същия начин като обикновения салонен филтър. Просто трябва да го поставите на неговото място, а маската няма да загуби своята ефективност в рамките на една година.

Тестването на иновацията беше проведено на ключовия автомобил Honda N-Box, чийто климатичен контрол работи в режим на рециркулация. Тестовете показват, че Kurumask премахва 99,8% от капчиците вирусен въздух за 15 минути и 99,9% за 24 часа.

Honda не предоставя данни за ефективността на маската в случай на коронавирус. В момента антивирусната маска се предлага само за модела Honda N-Box. Очаква се в бъдеще тя да стане достъпна и за други превозни средства на марката. Цената ѝ в Япония е 7 040 йени (около 70 долара).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Илиева проговори за бременността и силикона

Мария Илиева категорично отсече пред почитателите си, че няма никакви пластични операции. В разговор с феновете си в социалната мрежа тя заяви, че не си е слагала силикон, макар упорито да се шушука в музикалните среди. Тя обясни, че и не иска. Певицата не е против корекциите, но вярва, че […]