Нощните събуждания алармират за сериозен проблем

NetNews

Нощният сън е най-важната и нужна почивка, от която се нуждае оранизмът на човека. Възможно е обаче да има прояви на неспокоен сън и това е показателен сигнал, че нещо нередно се случва с тялото ни, изпитвайки неприятни усещания, които предупреждават за проблеми с организма. Според някои това се дължи на специални точки на меридиани в нашето тяло, които са свързани с часовата система, разделена на части, отговарящи за различни органи, пише сайтът Actualno.com.

Ето някои неща, които могат да се случат, ако започнете да спите без възглавница:

Според някои хипотези, събуждането между 23:00 и 01:00 часа е знак за емоционално разочарование. За подобряване на съня в този случай китайската медицина препоръчва упражнения за прошка или положителни мантри.

Ако се събуждате между 1:00 и 3:00 е признак за гняв и излишък на „Ян“ енергия. За да предотвратите безсънието в този интервал от време, започнете да прилагате медитация или пийте студена вода при събуждане.

Нарушението на съня между 3:00 и 5:00 е породено от това, че Висша сила се обръща по някакъв начин към вас. Събуждането по това време е свързано с чувство за тъга. За да избегнете този проблем, опитайте дълбоко дишане или започнете да медитирате. Молитвите също биха редуцирали спонтанното пробуждане.

Когато се събуждате между 5:00 и 7:00 сутринта става дума за проблем, свързан с емоционалното ви състояние. Ако това започва да ви притеснява, разтегнете мускулите си или отидете до тоалетна.

Честото събуждане може да бъде причинено и от някои други фактори. Например неподходящата температура. Изследвания показват, че за спокоен сън е по-подходящо да спите в прохладна стая, защото когато спалнята е гореща и суха, дишането се затруднява и причинява нарушение на съня.

Препоръчителната температура е 23 градуса и не бива да пада под 16-19 градуса. Неудобният матрак също е дразнител на съня. За предотвратяване му трябва внимателно и индивидуално да избирате своя матрак.

Съществуват 3 ранни признака, които издават, че страдате от разстройство на съня:

За да нямате наличието на такъв проблем трябва да се отпуснете напълно и така ще получите пълно въстановяване.

Препоръчително е когато спите всичко около вас да е в пълен мрак. Дори ако външното осветление ви пречи, е хубаво да сложите затъмнени щори или завеси, които да възспират светлината.

Освен тези препоръки, е добре преди да си легнете да изгасите всички уреди вкъщи, които е възможно да излъчват светлина по време на съня и да предизвикат събуждане. Дори ако телефонът ви светне може да ви събуди при по-лек сън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Официално: Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС. Искра Михайлова ще бъде кандидат за вицепрезидент. Решението е взето днес по време на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. Новината съобщи Юнал Лютфи пред Централната избирателна комисия. „Това е исторически ден за ДПС не само за Движението, а и за […]