Обвиниха Грета Тунберг в неподчинение на полицейско разпореждане

NetNews

Шведската климатична активистка Грета Тунберг е била обвинена в неподчинение на полицейско разпореждане, защото отказала да напусне протест срещу климатичните изменения в южния град Малмьо на 19 юни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В деня на инцидента Тунберг е написала в „Инстаграм“, че протестиращите са блокирали достъпа на камиони, превозващи петрол, до пристанището на Малмьо.

„Климатичната криза вече е въпрос на живот и смърт за безброй много хора. Избрахме да не бъдем странични наблюдатели, а вместо това физически да спрем инфраструктурата за изкопаеми горива. Ние си връщаме бъдещето“, написала още тя.

Ако бъде осъдена за неизпълнение на полицейско разпореждане, на Тунберг може да ѝ бъде наложена глоба или да получи присъда до шест месеца затвор.

Засега няма потвърждение на тази информация от пресцентъра на шведската главна прокуратура или от представители на Тунберг, отбелязва Ройтерс.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Москва обвини базирана в САЩ природозащитна организация в саботаж на огромен газопровод

Русия обвини вчера базирана в САЩ природозащитна организация, че „саботира“ изграждането на огромен газопровод към Китай и я категоризира като „нежелана организация“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Директорката на организацията „Алтай проджект“ Дженифър Кастнър определи обвиненията като абсурдни, но каза, че не е изненадана от решението. То бе взето, след […]