Обвиняват звезда от NBA и бившия му университет в потулване на три случая на изнасилване

NetNews

Центърът на Голдън Стейт Уориърс – Антъни Ламб, е обвинен в изнасилване от три жени по времето, когато са учили в университета във Върмонт, предаде The Athletic.

Жените са завели гражданско дело срещу баскетболиста и самия университет, защото са убедени, че действията на Ламб са били прикривани от ръководството, за да не се попречи на пътя му към NBA.

„Обвиненията към мен датират от 2019 г. насам и наскоро отново се появиха, но всички те са жалка лъжа. Винаги съм сътрудничил напълно за разследването на обвиненията и приветствам всяко допълнително разглеждане на случая. Просто казано, никога не съм извършвал сексуално нападение“, написа Ламб в свое изявление.

От Голдън Стейт също отговориха публично и след като адвокатите са разгледали обвинението, са установили, че подновеното дело е насочено към университета, а не към техния играч. По тази причина той няма да бъде изваден от отбора, докато подобно действие не стане наложително.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хърватия спешно купува зенитно-ракетен комплекс с малък обсег от Франция

Хърватското правителство взе днес решение за спешно закупуване на зенитно-ракетен комплекс с малък обсег от Франция и в тази връзка преразпредели бюджетните средства за тази година и упълномощи министерството на отбраната да поеме задължения към бюджета за периода от 2024 до 2026 г., съобщава информационният сайт Индекс. „Обстоятелствата, настъпили с […]