Обвиняемият за убийството на Тупак иска да бъде освободен

NetNews

Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките на разследването на смъртта на хип-хоп легендата Тупак Шакур през 1996 г., поиска да бъде пуснат под гаранция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дуейн Дейвис, известен като Кийфи Ди, иронизира казуса срещу него като продукт на спекулации и показания втора ръка.

За 2 януари е насрочено изслушване по искането на Дейвис, който е заявил желание да бъде освободен под гаранция, но тя да не надхвърля 100 000 щатски долара.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>The only person ever charged in connection with the murder of Tupac Shakur is asking to be released from jail while he awaits trial, according to a new court filing. <a href=“https://t.co/J30PTCNWFE“>https://t.co/J30PTCNWFE</a></p>&mdash; ABC News (@ABC) <a href=“https://twitter.com/ABC/status/1737297108502245646?ref_src=twsrc%5Etfw“>December 20, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Служебните му адвокати казват, че здравословното състояние на 60-годишния им клиент се е влошило в затвора и той не получава необходимата медицинска грижа след заболяване от рак на дебелото черво, което според тях е в ремисия.

„Хранителният му режим и липсата на физически упражнения в затвора, предвид възрастта и медицинската му история, оказват негативно влияние върху неговото здраве“, се казва в молбата на Дейвис за освобождаване под гаранция.

Той беше арестуван на 29 септември пред дома си в района на Лас Вегас.

Адвокатите му казват, че клиентът им е женен, има четири деца, живее в дома си в Хендерсън от 10 години, не представлява опасност за обществото и няма да избяга, за да избегне съдебно преследване. Те отбелязват, че Дейвис не е напускал града през повече от два месеца между полицейската акция и повдигането на обвинението. Съдебният процес срещу него е насрочен за юни.

Прокурорите отдавна имаха подозрения, че Кийф Ди е свързан с убийството, но не разполагат с достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. През септември 1996 г. Тупак Шакур почина на 25 години, след като по него беше стреляно от автомобил в Лас Вегас. Казусът започна да се разплита, когато Дейвис, последният оцелял от кадилака, от който е осъществена фаталната стрелба, публикува автобиография и разказа за убийството по телевизията.

През ноември той се яви пред съд в Лас Вегас и пледира „невинен“ по обвинението в убийство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Володимир Зеленски: Благодаря, Румъния!

Румъния помогна на Украйна да оцелее по време на полската блокада на земеделския износ, заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на годишната си пресконференция, съобщава новинарският сайт Зиаре, като се позовава на Интерфакс, пише БТА. „Слава Богу, появи се интелигентната Румъния и президентът Клаус Йоханис и чисто и просто […]