ОИЦ-Ямбол представи програмен период 2021-2027 г., 10 програми са залегнали в проекта на Споразумението

NetNews

Над 30 представители на общини, на академичната общност, на бизнеса, на неправителствения сектор, местни инициативни групи и заинтересовани лица се включиха в провелата се днес онлайн информационна среща на ОИЦ-Ямбол.

Събитието бе част общата кампания на Мрежата от областни информационни центрове за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България, която се провежда в периода 22 ноември 2021 г. – 17 декември 2021 г.

Споразумението за партньорство на Република България е националният стратегически документ, очертаващ рамката за управление на средствата от европейските фондове в България през програмния период 2021 – 2027 г. В него се определя стратегията на държавата-членка и нейните приоритети за изпълнение на Кохезионната политика на Европейския съюз и Общата политика в областта на рибарството. В момента България е в процес на договаряне с ЕК на политиките, залегнали в проекта на Споразумението.

10 програми са залегнали в проекта на Споразумението с които да се постигнат общите цели на ЕС в България: „Развитие на регионите”, “Конкурентоспособност и иновации в предприятията”, “Околна среда”, “Транспортна свързаност”, “Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация”, “Образование”, “Развитие на човешките ресурси”, “Храни и основно материално подпомагане”, “Техническа помощ”, “Морско дело, рибарство и аквакултури”.    

Областен информационен център-Ямбол ще продължи да бъде източник на информация за програмите и възможностите за финасиране  по тях и през следващия програмен период и ще отговаря на въпроси на място, по телефон, електронна поща и на фейсбук страницата на Центъра.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От ДКК обясниха защо са отстранили Ваня Караганева

Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Това заявиха от държавната компания във връзка с изявлението на Даниела Везиева. По-рано тя […]