Окончателно: „Интимна връзка“ влезе в законодателството

NetNews

Народното събрание прие окончателно промените в Закона за защита от домашното насилие. Законопроектът беше внесен от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС и беше приет на първо и второ четене днес в извънредното заседание на парламента, съобщи БНР.

Чрез промените се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните изменения се стигна след случая от Стара Загора, при който момиче беше обезобразено с макетен нож.

Мнозинството в НС прие промените в ЗЗДН, „интимна връзка“ влезе в законодателството

По последна редакция понятието „интимна връзка“ в закона означава – съвкупност от доброволни, трайни, лични, интимни и сексуални отношения между две физически лица от мъжки и женски пол, независимо от това дали споделят едно домакинство и чието възникване, съдържание и прекратяване не са обект на правно регулиране от друг закон. Като трайни отношения се определят тези, които са с продължителност поне 60 дни.

Първоначалното предложение на Надежда Йорданова от ПП-ДБ за „интимна връзка“ беше това да са отношения между две лица.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Китай за дискусиите в Джеда: Помогнаха за консолидиране на международния консенсус

Министерството на външните работи на Китай заяви днес, че последните дискусии в Саудитска Арабия с участието на десетки държави за търсене на начини за решаване на кризата в Украйна са помогнали за „консолидиране на международния консенсус“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Специалният пратеник на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей […]