Омуртаг не вярва на обещания и отново ще протестира днес

NetNews

Жители на Омуртаг ще протестират и днес срещу водния режим в града. Предвижда се на обяд да блокират главният път София – Варна, край разклона за Омуртаг, съобщи БНР.

От края на октомври е обявено бедствено положение в Омуртаг. Градът е на режим на водата и вода има седмично в два дни, по един час. Министърът на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че организира във вторник среща в Министерството с всички заинтересовани институции.

Елица Анастасова, участник в протестите, подчерта, че хората нямат доверие на никого. „Исканията са за 100 процента финансиране от МРРБ, за водопреносната мрежа на Омуртаг, за подмяната ѝ. Искаме контролът да се осъществи от държавата, не на местно ниво. Хората в града вече толково пъти са лъгани, че вече каквото и да им обещаят, просто докато не почне нещо да се прави, никой вече не вярва за нищо“, добави Елица Анастасова.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Атанас Зафиров: Заявка за нов ляв проект? Едва ли ще се роди нещо ново

„Имаше разговор и предложение за машините. Факт е, че на нас многократно ни се предлагаше да оттеглим законопроекта, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето“, заяви Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП пред БНТ. Отношенията между „Продължаваме Промяната“ и левицата Зафиров коментира така: Не е развод, за да е […]