Организаторите на Australian Open обмислят задължителна ваксина за тенисистите

NetNews

Откритото първенство на Австрия привидно все още е далеч в тенис календара, но организаторите вече правят планове, за да подсигурят още по-високо качество в турнира. Задължителната ваксинация влиза именно в тези планове.

През 2021 г. Australian Open се състоя при много строги противоепидемични мерки, включващи задължителна 14-дневна карантина за тенисистите. Това няма да е задължително условие за следващия сезон, като вместо това ще се изисква атлетите да покажат документи за завършен имунизационен цикъл.

От 1 ноември Австралия отваря отново границите си към света, като за пръв път от 2 години насам страната ще приема чуждестранни граждани с единственото изискване за ваксина.

Действащият шампион Новак Джокович все още отказва да разкрие дали е ваксиниран или не, но с оглед новите условия може и да се види принуден да се съобрази с изискването.

Първият турни от „Големия шлем“ е планиран за 17 януари 2022 г., като все още се водят разговори между организаторите и местните власти, а окончателното решение се очаква в седмиците преди състезанието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Австралия спряха доставка на коли заради… "миризливки"

Докато доставките на автомобили в целия свят се забавят поради кризата с полупроводници, то в Австралия сглобени автомобили не могат да достигнат до своите собственици поради друг проблем, свързан с "миризливки". Насекомите, които са добре познати и у нас са се преселили в автомобилите на кораб, пристигащ от Азия. Към […]