Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО)

NetNews

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в ефира на Нова телевизия. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

„В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия”, обясни адвокат Людмил Рангелов.

„Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинят много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – „извинявайте”. Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с нея и голяма работа като му го отнемат”, обясни Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Война в небето! Русия бързо изчерпва своите ВВС заради прекомерна употреба

Руските изтребители не работят добре поради прекомерна употреба, което дава на Украйна потенциално предимство във въздушните ѝ битки срещу руските военновъздушни сили, пише „Бизнес инсайдър“. В статия за Defense News Майкъл Бонерт, инженер от мозъчния тръст Rand Corporation, каза, че руските бойни самолети изчерпват „летателния си живот“. „Прекомерната употреба на […]