Основателят на УниБИТ проф. Стоян Денчев и други културни дейци получиха Почетния знак на президента СНИМКИ

NetNews

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката, съобщиха от прессекретариата на президента. Церемонията се състоя днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 14:00 часа.

Отличието бе връчено на Боряна Кадмонова, дългогодишен изпълнителен директор на фондация „Еврика“, за нейния значим принос към българската наука, техника и предприемачество.

За неговия значим принос за развитието на висшето образование, спорта и туризма с Почетния знак на президента бе удостоен и президентът на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев.

Почетният знак на държавният глава бе връчен и на изявения хореограф доц. Георги Хинов за неговия значим принос в областта на българското фолклорно танцово изкуство.

Диригентът на академичен хор „Ангел Манолов“ към Национален студентски дом маестра Дарена Попова бе отличена за нейния значим принос в развитието на българското хорово пеене.

Странджанската народна певица Златка Ставрева бе удостоена с Почетния знак на президента за значимия ѝ принос в развитието на българското фолклорно певческо изкуство.

Сред отличените бе и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, преподавател и учен, за неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кои са слабите страни на зодиите

Астрологията ни интригува от векове, предлагайки поглед към сложния вътрешен свят на всеки човек. Всяка зодия носи своите силни качества, които я водят към успехи и щастие, но си има и своите Ахилесови пети. Днес обръщаме поглед към слабите страни на всеки знак от зодиака, които го правят уязвим, нещастен […]