Отвлякоха турски граждани

NetNews

Членове на престъпна групировка са похитили осем турски граждани в предградие на столицата на Хаити Порт о Пренс, съобщи местният новинарски портал „Хаити-24“.

По данни на новинарския портал чужденците са пътували с автобус от Доминиканската република през район, в който действат много престъпни групировки. Турските граждани, сред които има жени, са били отвлечени вчера. Властите на Хаити поддържат контакт с турските власти.

По данни на ООН ситуацията, свързана със сигурността и хуманитарната обстановка в страната, се влошава. През юли 2021 г. в Хаити бе убит президентът на страната Жовенел Моиз, а през август последва разрушително земетресение, при което загинаха над 2 200 души, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Държава ограничи продажбите на слънчогледово олио

Най-големите търговски вериги в Южна Африка Woolworths и Pick n Pay ограничиха броя на пластмасовите бутилки слънчогледово олио, които клиентът може да закупи наведнъж. Мерките се въвеждат на фона на силното търсене, причинено от слуховете за възможни проблеми с вноса на слънчогледово масло от Украйна – най-големият производител на този […]